slideshow 1

Demján Sándortól búcsúzunk

Életének 75. évében 2018. március 26-án elhunyt Demján Sándor üzletember.
Demján Sándor felismerve a társadalmi felelősségvállalás szükségességét a jótékonysági tevékenységek terén, útjára indította a Demján Sándor Alapítványt. Több mint húszéves fennállása alatt a szervezet elsősorban hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok esélyegyenlőségét, oktatását támogatta, ezen kívül számos olyan eseményt, szervezetet, személyt támogatott, akik, illetve amelyek jelentősen hozzájárultak a magyar kultúra, oktatás, sport és művészet népszerűsítéséhez. ( Forrás: www.demjansandoralapitvany.hu)

A Demján Sándor Alapítvány által elindított Comenius-program keretében 2006. októberében hirdették meg az eredetileg öt évre szóló felsőoktatási támogatási programot. Ezt később a nagy érdeklődésre való tekintettel, az intézmények kérésére egy évvel meghosszabbították. 
A program keretein belül a Nyíregyházi Főiskola Gazdasági és Társadalomtudományi Karának 870 hallgatója 180 millió forintos támogatásban részesült ezekben az években. (Forrás:MTI 2012. JÚLIUS 04. 14:19, SZERDA | BELFÖLD )
Az alapító szándéka az volt, hogy a felsőfokú  elsősorban gazdaságtudományi képzésben részt vevő hátrányos helyzetű fiatalok tanulmányaikat családi támogatás, anyagi eszközök hiányában ne kényszerüljenek abbahagyni vagy felfüggeszteni.

A Nyíregyházi Egyetem ezúton  köszöni meg Demján Sándor  nagylelkű támogatását és fejezi ki  részvétét, együttérzését  a családnak.

 


 

2016, Nyiregyhaza