Rövid tájékoztató mentorok és konzulens tanárok számára

Tisztelt Mentor / Konzulens Kolléga!

 

Köszönjük, hogy elvállalta hallgatónk mentorálását! Az alábbiakban szeretnénk megosztani Önnel néhány fontos információt.

               

  • A hallgatók az összefüggő egyéni iskolai gyakorlat tanévének elején keresik meg a mentorokat / konzulens tanárokat, és ekkor kell elkészíteni beosztásukat napra, órarendre készen (a hallgató gyakorlati képzési naplójában foglalt feladatok alapján).
  • Kérjük a mentorokat és a konzulens tanárokat, hogy miután a hallgató felvette Önökkel a kapcsolatot, legyenek szívesek a hallgató gyakorlati képzési naplójában szereplő perforált adatlapot pontosan kitölteni és visszajuttatni a Bessenyei György Tanárképző Központba.
  • Kérjük, ha magánnyugdíjpénztári tag: a belépési nyilatkozat másolatát;
  • ha vállalkozó: a vállalkozói igazolvány / cégjegyzék másolatát mellékelje az adatlaphoz.

Természetesen, ha Ön nem tagja magánnyugdíjpénztárnak, illetve nem vállalkozó, az utóbbi dokumentumokat nem kell megküldenie. Az adatlap pontos kitöltése nélkül azonban nem tudjuk megkötni a mentori szerződést!

Ugyanígy kérjük, hogy a félév, illetve év végén legyenek szívesek a szintén a hallgató gyakorlati képzési naplójában perforált oldalon szereplő IGAZOLÁS Az összefüggő gyakorlaton VALÓ RÉSZVÉTELRŐL oldalt kitölteni és visszajuttatni számunkra.

 

  • A mentornak, illetve konzulens tanárnak a Gyakorlati képzési naplóban, az abban szereplő módon kell értékelni a hallgatót.
  • A Gyakorlati képzési napló naprakész vezetése a hallgató feladata. Ezzel a dokumentummal igazolhatja, hogy teljesítette a feltételeket, és a mentor, illetve a konzulens tanár által ide beírt gyakorlati jegyeket ennek alapján vezetjük be (az egyetemen) a hallgató elektronikus leckekönyvébe, illetve visszük fel a nyilvántartásunkba.
  • A mentorok és konzulens tanárok az elvégzett munka után díjazásban részesülnek. (Ennek zökkenőmentes lebonyolításához kérjük a fenti adatlap pontos és időben való kitöltését!)
  • A portfólió összeállításában a mentor és a konzulens tanár tanácsaival, észrevételeivel segíti a hallgatót, de felelősség ezzel kapcsolatban őket nem terheli. A mentornak és a konzulens tanárnak nem kell értékelni a portfóliót, hanem csak aláírásával igazolni, hogy a portfólió valóban az éves munkát mutatta be az adott iskolában, és nem csak „átvette” valamelyik társától. (Ld. „Igazolás” a Gyakorlati képzési naplóban.)
  • A mentor és a konzulens tanár legfontosabb feladata, hogy a hallgatókkal megismertesse az iskolai munkát. Ebbe beletartozik az órákra való felkészülés, a hospitálás, a tanítás, a hátránykompenzáció, a tehetséggondozás és egyéb – nem szorosan a tanórákhoz kapcsolódó – tevékenység bemutatása, illetve azok szervezése, lebonyolítása.

 

A szervezéssel kapcsolatos bármilyen kérdés, kérés, probléma esetén kérjük, hívja bizalommal a Bessenyei György Tanárképző Központ munkatársait; az elérhetőségeket megtalálja a Központ honlapján, a következő linken: http://www.nye.hu/bgytk/ [Munkatársak, elérhetőségek]

 

 

Köszönjük szíves közreműködését!

 

 

shadow